Svenska bowlingförbundet

Svenska bowlingförbundetBowling är en av Sveriges största sporter. Mer än 300 000 spelar regelbundet på de 250 hallar som finns runt om i landet. Det kan vara flera hundra tusen till och vilken sport kan vara lika lättillgänglig för så många människor på en och samma gång? Det är inte konstigt alls att bowling är populärt, då det är en sport som alla kan spela.

Det Svenska Bowlingförbundet

Det Svenska Bowlingförbundet är till för att administrera bowlingidrotten i Sverige och att arbeta för dess tillväxt och utveckling. Målet är att bowling ska kännas som något som vem som helst kan prova på och som ska vara lättillgängligt och roligt. Det ska även finnas möjligheter för den som vill spela mer regelbundet och som vill bli mer etablerad inom bowlingidrotten.

Det finns en hel del ligaturneringar för etablerade spelare och även ett svenskt landslag som är rankad inom topp tre i världen. Vill du vara en del av detta behöver du träna hårt. Det svenska bowlingförbundet har tränare som kan guida dig på din väg mot att bli en erfaren spelare.

Aktiviteter och ungdomsverksamheten

Ifall du vill lära dig mer om bowling finns det flera utbildningar som Svenska Bowlingförbundet erbjuder. Det finns även en väl utvecklad ungdomsverksamhet i Sverige och en väl etablerad elitverksamhet inom det Svenska Bowlingförbundet. Vad gäller ungdomsverksamheten är visionen att ungdomar ska ha tillgång till regelbunden träningsverksamhet som är välorganiserad och stabil. Det ska även finnas ett rikt och bra tävlingsutbud.

Det finns flera olika mästerskap i Sverige. SM finns för både damer och herrar. Sedan finns Europatouren, World Cup och Junior Masters. Svenska Bowlingförbundets hemsida har en sammanställning av de aktuella seriespelen och en rik bank av information och statistik gällande bowling i Sverige.

Parabowling – en sport som är för alla

Det finns stora möjligheter att prova på parabowling, en variant av bowling som är till för personer som har någon form av funktionshinder. Vad som klassas som funktionshinder inom bowling är något som diskuterats kontinuerligt, men en sak som är säker är att alla ska känna sig välkomna att spela.